След Хасково и Враца, предстои доставка на 20 бр. електрически автобуси и зарядни станции за варна

Оборудването е произведен от утвърдената на 4 континента китайска компания Golden Dragon, чийто ексклузивен представител за България е Авто Инженеринг Холдинг Груп.
Освен у нас и в Китай, електробуси от серията PIVOT се движат още в Германия, Нидерландия, Израел и Мексико, а други модели са доставени на общо 120 клиента в Европа, Азия, Африка и Южна Америка.   Авто Инженеринг Холдинг Груп развива дейност в различни сфери както в България, така и далеч отвъд границите й.
Един от трайните й интереси е екологичния транспорт. Компанията има няколко спечелени проекта в рамките на програмите на български общини за чистотата на атмосферния въздух.  Преди месец "Авто Инженеринг Холдинг Груп" предаде на Община Враца 9 нови и модерни тролейбуси, които вече се движат по улицита на града.
На 30 юни мениджъра на "Авто Инженеринг Холдинг Груп" Юлиан Димов подписа и договор за доставка на 13 броя електробуси, както и необходимите за използването им зарядни станции на обща стойност на 12.727 млн. лв.

Компанията на Димов е спечелила и друг подобен конкурс - в община Хасково, с която вече има и подписан договор на обща стойност 4.788 млн. лв. за доставка на 5 бр, 12-метрови електрически автобуси. Превозните средства вече са в производство и предстои да бъдат експедирани към България. В началото на 2022 година се очаква новите електрически автобуси Golden Dragon да бъдат въведени в експлоатация.
 

Към новината: Actualno.com

Avto Engineering Holding Group Ltd

ул. „Околовръстен път” 9
1618 гр. София, България

Тел: +359 2 80 66 333
Факс: +359 2 80 66 355
E-mail: office@avto-engineering.com


© Avto Engineering Holding Group Ltd.
Горе
  НачалоЗа насНаправленияПартньориНовиниКонтакти
Български English