СХЕМА ЗА НАСЪРЧАВАНЕ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА

Адмирираме програмата и възможността за финансиране на проекти за използването на електромобили. За съжаление не всички производители и представители на бизнеса са удовлетворени. 
Лекотоварните електромобили от категория N1 с 2 и 4 места са изключително подходящи за нуждите на общините, които са основен бенефициент на програмата, а именно те са изключени според техническите изисквания за 1+4 места. 

Необяснимо е ограничението поставено в програмата (4+1)!!!

Добър пример е лекотоварният автомобил ALKE'ATX 340, който осигурява максимална гъвкавост при експлоатация, благодарене на възможността за избор между бързозареждащи се литеви батерии или сменяеми оловни акумулатори. Товароносимостта му достига 1630 кг и няма аналог в сегмента. Моделът позволява голямо разнообразие от надстройки, които дават възможност електромобила да бъдеконфигуриран, като: линейка, сметосъбиращ автомобил, почистващ автомобил, водоноска, опесъчаващ автомобил, хладилен тип фургон, противопожарен автомобил, снегорин и много други.

Широката гамата електрически превозни средства ALKE' ATX се характеризира с технически решения, които са резултат от 25-годишен опит и тестове. Всички модели са с типово одобрение категория N1 за движение по пътната мрежа на ЕС. Автомобилите ATX са оборудвани с електрически двигател с висок въртящ момент, което им позволява да се справят по офроуд терени или с тежки задачи и да преодоляват наклон до 30%. Предлагат се с 5 различни колесни бази и кабини с 2 или 4 места. Използват се в над 40 държави по света.

За съжаление този класекектромобили, бяха изключени от възможността за избор от Общините поради ограничаващият параметър в техническото задание за 4+1 места.

След разглеждане на молбите им от НДЕФ призоваваме и искрено се надяваме да бъдат коригирани изискванията и съдържанието в скобите (4+1) да бъде премахнато.

Повече информация: ТУК

Avto Engineering Holding Group Ltd

ул. „Околовръстен път” 9
1618 гр. София, България

Тел: +359 2 80 66 333
Факс: +359 2 80 66 355
E-mail: office@avto-engineering.com


© Avto Engineering Holding Group Ltd.
Горе
  НачалоЗа насНаправленияПартньориНовиниКонтакти
Български English