Шумкар

Модулът за пожарогасене Shumcar™ е иновативен продукт, създаден и патентован от екипа от инженери и конструктори на Авто Инженеринг Холдинг Груп.

Предназначен за първоначална оперативна намеса при пожари от клас А, Shumcar™ осигурява пожарогасене с високо налягане. Позволява лесен и бърз монтаж в товарния отсек на всички марки лекотоварни автомобили тип пикап, микробуси, както и в каросерията на товарни автомобили.

Създаден e с цел да улесни горски стопанства, природни паркове, общини и селскостопански производители в борбата с пожарите.

Основни предимства на Shumcar™

  • Компактен и лек
  • Лесен за поддръжка и употреба
  • Високоефективен
  • Лесен монтаж и демонтаж
  • Модерен дизайн
  • Опростена водно-пенна комуникация на системата

ПРИНЦИП НА РАБОТА 

Основният принцип на работа на модула Shumcar™ се основава на пожарогасене с високо налягане и силно диспергирана водна струя с използване на сух пенообразувател в ролята му на мокрител, като добавка към водата.

УСТРОЙСТВО:

Модулът се състои от двигател с вътрешно горене, помпа, полутвърд маркуч, пистолетен струйник, резервоар за вода, патрон със сух пенообразувател, монтирани на рамка с ръкохватки за пренасяне. 

ДВИГАТЕЛ:

Двигателят е бензинов и се задейства посредством ръчен стартер, което го прави надежден и независим откъм необходимостта да се използва акумулаторна батерия и електростартер, изискващи допълнителна поддръжка.

ПОМПА:

Помпата e аксиална, бутална. Изработена е от бронз и алуминиеви сплави. За гарантиране безотказната работа на помпата, смукателната част е снабдена с филтър за твърди частици.

МАРКУЧ:

Полутвърд маркуч с дължина 50 м.

СТРУЙНИК:

Пистолетният струйник позволява подаването на плътна и разпръсната водни струи. Свързва се с полутвърдия маркуч посредством бързодействащ съединител.

РЕЗЕРВОАР:

Към модула е предвиден резервоар за вода, с вместимост от 300 литра, достатъчна за непрекъснато пожарогасене в рамките на 30 минути.

 

Шумкар

 

Двигател Четиритактов бензинов
Мощност, kW (hp) 4,3 (6,0)
Производителност,  (l/min) 15
Помпа За свръхвисоко налягане
Работно налягане 170 bar
Далекобойност на струята до 17 m
Шланг За свръхвисоко налягане
Дължина на шланга 50 m
Габаритни размери 600/600/550 mm
Общо тегло 60 kg
Основен цвят RAL 3000

 

 
Avto Engineering Holding Group Ltd

ул. „Околовръстен път” 9
1618 гр. София, България

Тел: +359 2 80 66 333
Факс: +359 2 80 66 355
E-mail: office@avto-engineering.com


© Avto Engineering Holding Group Ltd.
Горе
  НачалоЗа насНаправленияПартньориНовиниКонтакти
Български English