БТА: "Българска иновация за компресиране на отпадъци, финансирана по Национален иновационен фонд, намалява въглеродния отпечатък на компаниите ползватели и навлиза успешно на чужди пазари"

Авто Инженеринг Холдинг Груп е един от водещите производители на българския пазар на специализирани превозни средства и оборудване за противопожарни, аварийно-спасителни, полицейски, летищни, медицински, комунални и други държавни служби. Компанията произвежда и интегрира всякакъв вид надстройки за специализирани автомобили.

"Ние сме българска компания, развиваща дейността си на световно ниво, международен лидер в доставките на специализирани съоръжения и оборудване от 2003 г. насам. Стартирахме бизнеса си с доставки на противопожарни автомобили и техника и се превърнахме в една от водещите компании на българския пазар в този сектор. За 18 години навлязохме в 21 държави, на 4 континента. Натрупахме богат опит в проектиране, производство, трансформация и поддръжка на над 700 превозни средства и имаме над 300 успешно изпълнени договора по доставки", коментират от компанията.

"Силата ни е в създаването на персонализирани решения, адаптирани спрямо индивидуалните потребности на клиентите. Непрестанно разширяваме дейността си, навлизайки в нови сфери и пазари, чрез стратегически партньорства и посредством внедряване на иновативни разработки. Пример за такъв продукт е Eco Compact - компактор за отпадъци с интелигентно управление. Разработен е от компанията през 2021 г. с подкрепата на Националния иновационен фонд и в сътрудничество с Техническия Университет - София", допълват от страна на бизнеса.

"Компактиращата машина - тип контейнер за отпадъци, е с вместимост до 500 литра и позволява два вида захранване: в електрическата мрежа или чрез соларен панел. Eco Compact намалява обема на всякакъв вид опаковки до 7 пъти, което от своя страна способства за значителното редуциране на разходите за транспорт и намалява въглеродния отпечатък на компаниите, избрали да внедрят нововъведението в структурите си.

Иновативният компактор вече се предлага на българския пазар и е подходящ, както за инсталиране в търговски центрове, ресторанти за бързо хранене, бизнес сгради, кина и театри, спортни съоръженя, така и в паркове и градинки, където проблемът с обема на отпадъците и бързото им акумулиране е осезаем. От скоро Eco Compact се продава и в Германия, посредством мрежата ни от партьори на местно ниво. Това е и един от продуктите, които компанията ни представя на тазгодишното електронно издание на най-големия търговски форум - Hannover Messe. Ползите от проекта са значителни както за ползвателите на компактора, намалявайки преките им разходи за извозване на отпадъци, така и за развиване зелената икономика на страната ни като цяло, твърдят от компанията.
 

"Това е пример за кръгова икономика", казва Юлиан Димов - предприемач, собственик и управител на "Авто Инженеринг Холдинг Груп".
 

За създаването на иновативни разработки "Авто Инженеринг Холдинг Груп" работи успешно с проф. Тодоров - един от водещите учени, и неговия екип от научно-изследователската лаборатория "CAD/CAM/CAE в индустрията:, в областта на бързото прототипиране към Техническия университет - София.

 

Към новината: БТА

 
Avto Engineering Holding Group Ltd

ул. „Околовръстен път” 9
1618 гр. София, България

Тел: +359 2 80 66 333
Факс: +359 2 80 66 355
E-mail: office@avto-engineering.com


© Avto Engineering Holding Group Ltd.
Горе
  НачалоЗа насНаправленияПартньориНовиниКонтакти
Български English