БНР, Darik, BulNews отразиха новината по доставката на новите електробуси във Враца от Авто Инженеринг Холдинг Груп

"В изпълнение на проект „Модернизиране на градския транспорт в Община Враца“ са доставени 13 броя чисто нови електробуси, които се въвеждат поетапно в експлоатация. Сключеният договор, с изпълнител „Авто Инженеринг Холдинг Груп“ ЕООД е за доставка на 13 броя електрически автобуси с дължина 12 (+/-1) метра, 13 броя зарядни станции за бавен заряд към електрическите автобуси и 1 брой станция за бърз заряд. 

Електрическите автобуси модел „Golden Dragon” разполагат с две двойни врати, с 35 седящи места (без шофьора), като общият брой места (седящи и правостоящи) е 80. Превозните средства имат възможност за допълнително накланяне надясно в спряло положение на спирките, улесняваща качването на пътниците, като разполагат и с последно поколение видео наблюдение. 

Новият подвижен състав притежава допълнителна система за пожарогасене с висока степен на надеждност в двигателния отсек и тяговите батерии. Съгласно утвърдената международна методика и – E-SORT, SORT 2 за изпитване на разхода на превозни средства, се позволява пробег с едно зареждане от над 300 км.

Автобусите отговарят на всички изисквания и тенденции на съвременния градски транспорт. Проведено е обучение на персонала, включващо управление, поддържане, диагностика и ремонт на е-автобусите с цел осигуряване на безпроблемната и безаварийна работа с автобусите.

Експлоатацията на новите превозни средства ще се оптимизира чрез внедряване на интегрирана система за управление на транспорта за електронно таксуване и за информация на пътниците в реално време.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. Общият размер на инвестицията е 32 млн. лв., като ОПОС осигурява 26 млн. лв. Изпълнява се от Община Враца в партньорство с „Тролейбусен транспорт – Враца“ ЕООД.

Целта е подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Враца, посредством намаляване нивата на фини прахови частици и азотни оксиди, в резултат на подмяна и модернизиране на подвижния състав на средствата за масов градски транспорт. Изпълнението на проекта ще допринесе за удовлетворяване потребностите на населението, туристите и гостите, фирмите и организациите в община Враца, от чист въздух, модерен и екологичен градски транспорт".

Към новините: БНР, Darik, BulNews

Avto Engineering Holding Group Ltd

ул. „Околовръстен път” 9
1618 гр. София, България

Тел: +359 2 80 66 333
Факс: +359 2 80 66 355
E-mail: office@avto-engineering.com


© Avto Engineering Holding Group Ltd.
Горе
  НачалоЗа насНаправленияПартньориНовиниКонтакти
Български English