Юлиан Димов пред Дарик радио: "Предлагаме на Варна едни от най-модерните електробуси"

Варна ще се сдобие с 60 нови електробуса по проект на общината „Екологично чист транспорт за Варна“.

Проектът предвижда закупуване на 40 соло и 20 съчленени електрически автобуси и е подготвен съвместно с общинския превозвач „Градски транспорт“ ЕАД по процедура „Мерки за адресиране на транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух“ по Oперaтивна програма „Околна среда 2014-2020 г.“

Вече текат процедури по избор на изпълнител на проекта. Справка в сайта на „Градски транспорт показва, че по 7 фирми кандидатстват за обществената поръчка по двете отделни позиции – първата е за соло, а втората за съчленени електробуси.

Сред кандидатите е и фирмата „Авто Инженеринг Холдинг Груп” ЕООД, която има опит с доставка на екологични возила за градския транспорт в други български градове. Фирмата вече е подписала договор за доставка на електробуси с община Враца и е спечелила обществената поръчка по същата оперативна програма в Хасково.

Собственик и управител на „Авто Инженеринг Холдинг Груп” ЕООД е Юлиан Димов, който в интервю за Дарик Варна сподели опита си и представи възможностите, които предлага на Варна.

Фирмата е представител на китайския производител на електрическите превозните средства “Golden Dragon”. По думите на Юлиан Димов това са едни от най-модерните и екологични електробуси, които могат да бъдат видяни вече в много европейски градове.

Бюджетът на Община Варна за проекта е в размер на 71 392 044 лева, осигурени безвъзмездно от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. До момента в общинската фирма "Градски транспорт" ЕАД има 85 нови автобуса и 35 нови тролейбуса, осигурени чрез проекти по оперативни програми.

Към новината: Darik News

Avto Engineering Holding Group Ltd

ул. „Околовръстен път” 9
1618 гр. София, България

Тел: +359 2 80 66 333
Факс: +359 2 80 66 355
E-mail: office@avto-engineering.com


© Avto Engineering Holding Group Ltd.
Горе
  НачалоЗа насНаправленияПартньориНовиниКонтакти
Български English