БТА, БНР, BTV, Дарик отразиха новината по подписване на договора между Авто Инженеринг Холдинг Груп и Община Враца за доставка на 13 бр. нископодови електробуси

С 13 новопроизведени електробуса ще разполага след по-малко от година Враца, това стана ясно след като представители на "Тролейбусен транспорт" и "Авто Инженеринг Холдинг Груп" подписаха договора за доставка на новите нископодови електрически автобуси. Превозните средства "Golden Dragon" ще са с дължина 12 метра, с две двойни врати и 80 места /седящи и правостоящи/.

Електробусите ще са оборудвани с най-модерната климатична и вентилационна система, с информационни табла и достъпност за хора със специални потребности, както и с безжична интернет мрежа и видеонаблюдение. Пробегът на превозно средство с едно зареждане е над 300 км. Успоредно с доставката на 13 електробуса, ще бъдат доставени 13 станции за зареждане и 1 за едновременно бързо зареждане на 2 електрически автобуса.

Кметът Калин Каменов заяви, че благодарение на правилното планиране и вземането на непопулярни решения, не само е запазен градския транспорт, но и той ще бъде надграден.

"Преди повече от 2 години, с подкрепата на правителството, ни беше дадена възможност да защитим проекта ни за модернизиране на градския транспорт и той да получи финансиране. Доставката на новите 13 електробуса не само ще разшири обхвата на обществения транспорт, но и ще превърне Враца в първия областен град в страната с изцяло електрически транспорт." - каза още Каменов.

Управителят на "Тролейбусен транспорт" Виктория Начева коментира, че 13-те електрически автобуса ще позволят създаването на нови маршрутни линии, по-чести курсове до всички села и отделните квартали на Враца:

"По този начин ще обхванем кварталите "Сениче", "Младост", "Бистрец", "Кулата", както и населени места като Згориград, Косталево, Нефела и други."

Управителят на фирмата-доставчик инж. Юлиан Димов бе категоричен, че това са едни от най-модерните и екологични превозни средства:

"С моя екип ще направим всичко възможно да доставим новия подвижен състав в кратки срокове" - допълни още инж. Димов.

Успоредно с модернизацията на градския транспорт, започва и брандирането на новите спирки в града, като на всяка от тях ще има природни забележителности от Враца и региона.

Към новината: БТА,  БНРBTV,  Youtube

 
Avto Engineering Holding Group Ltd

ул. „Околовръстен път” 9
1618 гр. София, България

Тел: +359 2 80 66 333
Факс: +359 2 80 66 355
E-mail: office@avto-engineering.com


© Avto Engineering Holding Group Ltd.
Горе
  НачалоЗа насНаправленияПартньориНовиниКонтакти
Български English