Доставка на специализирано медицинско оборудване за 6 болници в Ямайка

Осъществена бе доставка на болнично обзавеждане, кардиотокографи, инфузионни помпи, пациентски монитори, оборудване за анестезия и реанимация, операционни маси и електрохурургичен апарат, както и обучение и демонстрация за работа с доставената апаратура.

Доставката на оборудване бе предназначена за интензивните отделения и операционни зали в 6 болници в страната (Болница Св. Анна, Болница в Мандевил и Болница в Корнуал).

Отзвук в медийното пространство:

Българската компания "Авто Инженеринг Холдинг Груп" изпълни поръчка за доставка на медицинско оборудване в Ямайка по програма PROMAC, подкрепена финансово от ЕС. От 2017 г. насам това е третият търг в Карибския басейн, спечелен от холдинга. Всички те са свързани с програмата на ЕС за подкрепа на региона, в който все още нивата на майчина и детска смъртност са много високи - в пъти повече, отколкото в европейските държави.

Около 1000 жени всеки ден умират по време на раждане или поради причини, свързани с бременност. Повечето от случаите са в развиващите се държави и могат да бъдат лесно предотвратени с медицинско оборудване, което тук вече приемаме за добра практика. В Карибския басейн обаче добре оборудваните операционни и реанимации за майки и бебета са ценност, с чиято помощ тепърва ще бъдат спасени много животи и предотвратени лоши здравни последици.

Два са основните фактора, за да може българското дружество да се включва и да печели подобен тип поръчки - търговски капацитет и квалифициран персонал. Обичайно в района на Карибския басейн доставчиците предлагат американско оборудване, в случая подкрепата на ЕС е начин и европейските производители и доставчици да се включат на този пазар. Част от поръчката е свързана с борбата срещу Covid 19, а другата - за намаляване на смъртността при раждане. Финансирането е съвместно от EC и Министерство на здравеопазването на Ямайка.

"Доставихме високотехнологично оборудване за реанимации и операционни. То е от различни производители главно от Западна Европа и за нашите представи е стандартно болнично оборудване, но в условията на Карибския басейн е нещо ново и крайно необходимо" казва Юлиан Димов, управител на "Авто Инженеринг Холдинг Груп". След доставката е проведено и обучение на персонала, който ще работи с новата техника. "На място работим с фирма-партньор, която отговаря за обслужването в рамките на гаранционния срок". Тази фирма има доста богат опит и капацитет за поддръжка и обучение, казват от "Авто Инженеринг Холдинг Груп".

"Практиката ни показва, че е добре да разчитаме на местен партньор за поддръжка на оборудването за да гарантираме устойчивост на изпълнените проекти, оказвайки по този начин и принос към местните компании и икономика. Целта ни винаги е била не само да доставим оборудване за дадена институция, а да обезпечим конкретния проект във времето, да предоставим качествено оборудване, да извършим безупречен монтаж и инсталация, и да изпълним проекта във възможно най-кратък срок.

В Ямайка партньорството между местното правителство и ЕС започва още през 1975 г. Оттогава досега Съюзът е подкрепил карибската страна с повече от 1 млрд. евро, от които 80% под формата на грантове, предназначени за различни програми. Фокусът е върху намаляване на бедността, социална и икономическа инфраструктура, земеделие и развитие на селските райони, устойчиво развитие. Всичко това се отразява пряко в огромния напредък на страната в ограничаване на разпространението на болести като СПИН, на бедността, недохранването и подобряване на достъпа до образование. В областта на майчината смъртност целта е намалението й със 75%. За сравнение - през 1990 г. тя е била 110 на 100 000, през 2010 г. е 21 на 100 000.

Една голяма част от нещастните случаи са напълно предотвратими и лесно могат да се избегнат с добра медицинска помощ и тепърва ще видим българската подкрепа за по-добри числа в статистиката на Ямайка.

Само в Ямайка, "Авто Инженеринг Холдинг Груп" е изпълнила 5 проекта за последните 4 години, като се работи с шест болници, като компанията е изпълнявала подобни проекти в Малави и Индонезия. Освен доставчик на медицинско оборудване, българското дружество е водещ производител и интегратор на автомобили със специално предназначение като линейки, пожарни автомобили, специализирани превозни средства за полицията, и други. "Авто Инженеринг Холдинг Груп" оперира в над 15 държави на 4 континента.

Към новината: Dir.bg

 
Avto Engineering Holding Group Ltd

ул. „Околовръстен път” 9
1618 гр. София, България

Тел: +359 2 80 66 333
Факс: +359 2 80 66 355
E-mail: office@avto-engineering.com


© Avto Engineering Holding Group Ltd.
Горе
  НачалоЗа насНаправленияПартньориНовиниКонтакти
Български English