Министър Ананиев: "Няма такива супер линейки никъде!"

Здравният министър Кирил Ананиев посети днес болницата в Кърджали. По покана на проф.д-р Тодор Черкезов изпълнителен директор на МБАЛ ”Д-р Ат.Дафовски” министърът разгледа новите две свръхмодерни линейки, с които  Центърът за спешна медицинска помощ се сдоби. Това бе и финализиращата част на европейския проект, който е в рамките на съвместна програма с Гърция. Според министър Ананиев, един от най-големите проблеми в здравеопазването в момента е човешкият ресурс. Полагат се особени грижи съвместно с МОН, и по отношение на по-голям прием на лекари и на професионалисти по здравни грижи, така и по отношение на специализациите.

Министър Кирил Ананиев приветства успешното финализиране на проекта и пожела на персонала на болницата, колкото и модерни да са линейките, все по-малко случаи да има, в които да се налага да ги използват.

„Тази техника ще даде възможност на нашата държава и на нашите приятели от Гърция да си партнираме в някои трудни ситуации. В ситуации при бедствия и аварии и при катастрофи по пътя България-Гърция, а това много често се случва и ние трябва да имаме възможност да помагаме тази посока“, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев при представянето на първите и единствени в страната Мобилни центрове за ранна диагностика и терапия, наречени още суперлинейки, заради свръхмодерното им оборудване.

Припомняме, че специализираните автомобили са в Кърджали във връзка с проекта „Получаване на спешна/ежедневна медицинска помощ чрез насърчаване на иновациите в трансграничния регион Гърция – България“.

Към новината: БНР, OFFNEWS, FOCUS

ВИДЕО: ТУК

 
Avto Engineering Holding Group Ltd

ул. „Околовръстен път” 9
1618 гр. София, България

Тел: +359 2 80 66 333
Факс: +359 2 80 66 355
E-mail: office@avto-engineering.com


© Avto Engineering Holding Group Ltd.
Горе
  НачалоЗа насНаправленияПартньориНовиниКонтакти
Български English